Vaizi: İran, Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek istiyor

  • 18 Eylül 2019
  • 1.289 kez görüntülendi.
Vaizi: İran, Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek istiyor

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kalem Müdürü ve Türkiye-İran Ekonomik Komisyonunun İranlı eş başkanı Mahmut Vaizi, İran’ın Türkiye ile ekonomik ve siyasi ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Türkiye ve İran ulaştırma bakanlarının çok iyi ve koordineli çalışmalar ortaya koyduklarını ifade eden Vaizi, “Ticari ve diğer ilişkilerimizin ilerlemesini istiyorsak kesinlikle ulaştırma alanında ortak bir dil ve ortak çalışma kültürüne ihtiyacımız var.” diye konuştu.
Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da, “Şu an gerçekleştireceğimiz toplantıda Karma Ekonomik Komisyonu kapsamında kurulan ve dün ilk toplantısı yapılan ‘Ulaştırma ve İletişim Çalışma Grubu’nda alınan kararları ve bu doğrultuda atılacak adımları görüşeceğiz.” dedi.
Turhan, ulaştırma ve haberleşme alanlarında İranlı yetkililerle yakın işbirliği içerisinde çalıştıklarını, bu kapsamda Nisan sonunda Tahran’da Türkiye-İran ulaştırma karma komisyonu 8’inci toplantısını gerçekleştirdiklerini anımsattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.