Velayeti: ABD’nin Avrupa’daki askeri teçhizatı barış getirmeyecek

  • 21 Aralık 2016
  • 986 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD’nin Avrupa’daki askeri teçhizatı barış getirmeyecek

İnkılap Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD’nin Doğu ve Orta Avrupa’daki askeri teçhizatının bu bölgeler için fayda sağlamayacağını söyledi.

İnkılap Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve Bosna-Hersek Meclis Başkanı Safet Softić arasında gerçekleçen görüşmede fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Velayeti, İran ve Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin eskiye dayandığını hatırlatarak, İran halkının Bosna-Hersek halkının zor durumlarda kaldığında onların yanında olduğunu kaydetti.

İki ülkenin ilişkilerine işaret eden Velayeti, tüm alanlarda ikili işbirliğin geliştirilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca iki ülkenin üst düzey yetkililerinin karşılıklı ziyaret yapmasının ilişkilerin artmasına neden olacağına da dikkat çekti.

İranlı yetkili sözlerinin bir bölümünde de ABD’nin Avrupa’daki askeri varlığına değinerek, ABD’nin Doğu ve Orta Avrupa’daki askeri teçhizatlarının bu bölgeler için fayda ve barış sağlamayacağını ifade etti.

Safet Softić de bu görüşmede ülkesinin son durumuna ilişkin, Bosna-Hersek’te hala sorunların çözülmediğini ve Dyton anlaşmasının yetersiz olduğunu dile getirdi. Bosnalı yetkili ayrıca, terörle mücadelede İran’ın önemli bir rol oynadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.