Velayeti: Amerika’dan alacaklarımızı ciddiyetle takip etmeliyiz

  • 07 Kasım 2016
  • 1.056 kez görüntülendi.
Velayeti: Amerika’dan alacaklarımızı ciddiyetle takip etmeliyiz

İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Amerikalıların nükleer anlaşmada taahhütlerine bağlı kalmadıklarını belirtti.

Velayeti, İRİB Kanal3’de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmadan sonra İran’ın diğer ülkelerle  ilişkilerinin olduğunu ama Amerika’nın   taahhütlerine bağlı kalmadığını belirterek, ‘Amerikalılardan alacaklarımızı ciddi olarak takip etmeliyiz’ dedi.

Velayeti, nükleer konuda  müzakerelerin İslam nizamının doğru kararı olduğunu belirterek, bu yolla Amerika’nın İran aleyhinde oluşturduğu birliği, koalisyonu bozabildiklerini  söyledi.

Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin  müzakerelerde haklılığını ispatlaması gerektiğini ve müzakerelerin de rehberliğin planladığı şekilde gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, bunun da başarılı bir şekilde  yapıldığını söyledi.

Yemen buhranına da değinen Velayeti, Suudi rejiminin  kendilerinin desteğindeki bir kişinin iktidarını Yemen halkına dayatmak istediğini halbuki Yemen halkının böyle bir durumu kabul etmediğini ve bundan dolayı da ülkelerinin bağımsızlığı ve Suudilerin işgalinden kurtarılması için  ağır bedeller ödemekte olduğunu söyledi.

Velayeti, Amerika’da yapılacak başkanlık seçimlerine de temasla,  sözkonusu seçimlere aday olan iki kişinin İran açısından hiç bir farkının olmadığını  bunların madalyonun iki yüzü gibi olduğunu belirterek, ‘hangisi gelirse gelsin Amerika’nın çöküşü hızlanacak ve artık Amerika  dünyanın tek süper gücü olamayacak’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.