Velayeti: Dost ve düşman zor günlerde belli olur

  • 01 Ağustos 2016
  • 919 kez görüntülendi.
Velayeti: Dost ve düşman zor günlerde belli olur

İnkılap Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti’nin Türkiye’nin İran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile bir araya geldiği belirtildi.

Türkiye halkının darbe girişimine karşı verdiği mücadeleyi övgüye layık olarak nitelendiren Velayeti, darbecilerle mücadelede özgürlük yanlılarının zafere ulaşmasından İranlı yetkililerin mutluluk duyduğunu bildirdi.

Velayeti, “İran ve Türkiye arasında bazı görüş ayrılıklarının gündemde olmasına rağmen iki ülkenin ortak yönlerini ön plana almalıyız. Çünkü ancak böyle bir anlayışla ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayabiliriz” diye konuştu.

“Dost ve düşman zor günlerde belli olur” ifadesini kullanan Velayeti, 15 Temmuz darbe girişiminde İran’ın Türkiye devleti ve halkından yana bir tavır sergilediğini hatırlattı.

İranlı yetkililerin Türkiye’deki darbecilere karşı sergilediği net tavırlardan dolayı şükranlarını ileten Rıza Hakan Tekin de bu görüşmede, günümüzde İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geçen 10 sene içerisindekinin en iyi seviyesine ulaştığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.