Velayeti: Siyonist rejimin planı Myanmarlı müslümanlara karşı örgütlü cinayetin işaretidir

  • 10 Eylül 2017
  • 1.216 kez görüntülendi.
Velayeti: Siyonist rejimin planı Myanmarlı müslümanlara karşı örgütlü cinayetin işaretidir

Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayeti kınarken, ”siyonist rejimin planının Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayetinlerin örgütlü olduğunu gösterdiğini’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti, yayınladığı bildiride, ”siyonist rejimin zalim çehresini, çocuk katilliğini, zulmün yayılması ve çocuklara, yaşlılara ve yönelik cinayet içerikli kirli çehresini temizlemek ve sansürlemek için  Myanmar hükümetiyle  günahsız insanların dehşet verici bir şekilde katledilmesi ve bunların örgütlü bir şekilde yapılmasının siyonist rejimin bir planı’nı gösterdiğini söyledi.

Velayeti, siyonistlerin bu planlı komplolarının doğru bir şekilde anlaşılması için, başta BM olmak üzere uluslararası bütün kuruluşların, insan hakları kuruluşu, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi kuruluşlara her zamankinden daha fazla sorumluluk düştüğünü ve bu gibi feci cinayetlerin önlenmesi ve canilerin cezalandırılması için etkili girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.

Velayeti, şahsiyetlerden, önde gelenlerden, gruplardan, partilerden,  İslam dünyası hükümetleri ve hareketlerinden ve aynı zamanda  BM genel sekreterinden, insan hakları kuruluşundan bütün imkanlarla  Myanmar hükümetine  baskı yapılması ve Myanmarlı müslümanlar aleyhinde cinayetlerin önlenmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.