Velit Canbolat: Kudüs, alınıp satılamaz

  • 27 Ocak 2018
  • 962 kez görüntülendi.
Velit Canbolat: Kudüs, alınıp satılamaz

Lübnan’ın önde gelen Dürzi lideri ve İlerici Sosyalist Parti’nin kurucusu Twitter sayfasında, Kudüs’ün, utanç verici dolarları elde etmek için hayali görüşme masalarında alınıp satılamayacağını bildirdi.

Filistin TV Muhabirinin verdiği habere göreğ dün yaptığı açıklamada bu konuyu dile getiren Lübnan’ın önde gelen Dürzi lideri ve İlerici Sosyalist Parti’nin kurucusu Velid Canbolat, Filistin halkının izzet ve Kerametinin her şeyden daha önemli olduğunu ve Donald Trump’ın dünya zengiler kulübü Davos toplantısında saygısızlık ve hakarette bulunmasının hiç bir öneminin olmadığını bildirdi.

Trump, Davos’ta yaptığı açılmada Filistinlileri ağır tahkir ederek, niçin kendine saygılı olmadıkları açıklamasında bulunmuştu.

Canbolat ayrıca ABD başkanı yardımcısı Pence ile görüşmediği için Filistin Özerk Yönetim Başkanı Abbas’a da teşekkür etti.

ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü Korsan İsrail’in başkenti olarak resmiyete tanıdığını açıklaması ardından gerek Filistin halkı içerisinde olsun ve gerekse dünyada Trump’a karşı geniş bir muhalefet dalgası başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.