Venezuela’dan Trump’a sert tepki

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.129 kez görüntülendi.
Venezuela’dan Trump’a sert tepki

Venezuela Dışişleri Bakanı, ülkesine askeri müdahale sinyali veren ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Venezuela’ya askeri müdahale sinyali veren ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanı Arreaza, aralarında ABD’nin Caracas Büyükelçisi Lee McClenny’nin de bulunduğu yabancı diplomatlarla bir araya geldiği toplantıda Trump’ın sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Trump’ı “imparatorluğun patronu” olarak nitelendirilen Arreaza, Başkan Trump’un yorumlarının Venezuela’nın egemenliğine karşı bir saldırı, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesinin ihlali olduğunu ifade etti.

Washington yönetiminin, Latin Amerika ve Karayipler’i istikrarsızlaştırıp bölmeye çalıştığını söyleyen Arreaza, Trump’ın sözlerini eleştiren hükümetlere teşekkürlerini iletti.

Arreaza, aklıselim Venezuelalıları siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak Trump’ın ifadelerine karşı birleşmeye çağırdı.

Öte yandan Trump’ın açıklamalarına bir tepki de bir başka Latin Amerika ülkesi Kolombiya’dan geldi. Kolombiya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Trump’ın sözleri kınandı.

Venezuela’daki krizin çözümüne yönelik çabaların barışçıl ve ülkenin egemenliğine saygılı olması gerektiğine işaret edilen açıklamada, BM Genel Sekreteri’ne krize çözüm bulması çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada, Venezuela’daki şiddet olaylarına değinerek “Venezuela için birçok seçeneğimiz var. Bu arada askeri seçeneği de dışlamayacağım.” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.