Venezulea-Kolombiya sınırında olağanüstü hal ilan edildi

  • 26 Ağustos 2015
  • 642 kez görüntülendi.
Venezulea-Kolombiya sınırında olağanüstü hal ilan edildi

Venezuela hükümeti uyuşturucu ile mücadele gerekçesiyle sınırlarında yaşayan binden fazla Kolombiyalıyı sınır dışı etti.

Venezuela hükumeti uyuşturucu çeteleriyle mücadele kapsamında Kolombiya ile olan sınır kapılarını süresiz olarak kapattıktan sonra 60 günlük olağanüstü hal ilan etti. Başkan Nicolas Maduro sınır hattındaki gece kondu evleri yıkma kararı aldı.

Yıkım kararından sonra bölgede sığınmacı olarak yaşayan Kolombiyalı aileler eşyalarını alarak kendi imkanlarıyla ülkeleri Kolombiya’ya geçti.

Uzun zamandır süren gerginliğin ardından Venezuela’yı terk etmek zorunda kalan Kolombiyalılar yüzünden iki ülkenin arasını daha da gerdi.

Kolombiya binden fazla vatandaşının Venezuela’dan haksız bir şekilde sınır dışı edildiğini savunuyor. Kolombiya Devlet Başkanı Manuel Santos Venezuela’da yaşayan vatandaşlarının haklarının gözetilmesi çağrısında bulundu.

Venezuela polisinin sınır hattında silahlı gruplarla yaşadığı çatışmalardan sonra Devlet Başkanı Maduro Kolombiya ile olan bir sınır kapısını kapatmış ve güvenlik güçlerine sınırdaki evleri mahkeme kararı olmadan arama yetkisi vermişti.

Kolombiya, sınır dışı edilen vatandaşlarına gıda ve barınma yardımında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.