Yahudi Yerleşimciler El-Halil ve Beytlahim’de Onlarca Zeytin Ağacını Telef Etti.

  • 14 Mart 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler El-Halil ve Beytlahim’de Onlarca Zeytin Ağacını Telef Etti.

Filistin halkına zarar vermek için fırsat kollayan Siyonist yerleşimcilerden bir grup bugün Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde 70 zeytin ağacını kökünden söktü.

Bilgi veren Filistinli aktivist Ratıb Er-Recub, geçen hafta bölgede zeytin ağaçlarını eken Filistinli vatandaşların bugün sabah uyandıklarında 70 ağacın söküldüğünü gördüklerini söyledi.

Er-Recub yaptığı açıklamanın devamında, bölgede bulunan Filistinlilerin burayı terk etmeleri için bir taraftan işgal güçlerinin diğer taraftan da Siyonist gaspçı çetelerin sürekli saldırılarda bulunduklarını, bazen insanlara, bazen onların tarlalarına ve bahçelerine saldırdıklarını ifade etti.

Diğer taraftan bugün Beytlahim’in güneyinde yer alan El-Hadr beldesine de saldıran Siyonist yerleşimciler burada da zeytin ağaçlarına zarar verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan El-Hadr’daki Irkçı Ayırım Duvarına ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direniş Komisyonu Koordinatörü Ahmed Salah, bölgeye gelen Siyonist yerleşimcilerin Filistinli çiftçi Ahmed Selim İvad Sabih’i (48) bölgeyi terketmeye zorladıktan sonra zeytin ağaçlarını sökmeye başladıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.