Yahudi yerleşimciler geçen ay El-Halil arazilerinde dikili 1350 zeytin ağacını söktü.

  • 02 Nisan 2015
  • 868 kez görüntülendi.
Yahudi yerleşimciler geçen ay El-Halil arazilerinde dikili 1350 zeytin ağacını söktü.

Filistin Enformasyon Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi raporda, Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil vilayetinde işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Raporda, Yahudi yerleşimcilerin geçen ay El-Halil arazilerinde dikili 1350 zeytin ağacını söktüğü ve Mart ayında El-Halil sakinlerinden 90 Filistinlinin de işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Bakanlığı’nın El-Halil’de geçen ay işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği ihlaller ile ilgili raporunda, işgal ordusunun gece geç saatlerde onlarca eve baskın düzenlediği, çocukları işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı, baskınların El-Arrub ve El-Fevvar kamplarında yoğunlaştığı belirtildi.

Raporda ayrıca, işgal güçlerinin baskınları ve yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazlardan onlarca Filistinlinin etkilendiği, 7 Filistinlinin vücudunda da işgal askerlerinin kullandığı şiddet sonucu yarar ve bereler oluştuğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve mülklerine saldırılarının sürdüğüne dikkat çekilen raporda, 7 Filistinlinin yerleşimcilerin saldırıları sırasında yaralandığı bildirildi.

Raporda, işgal rejimi dışişleri bakanı Avigdor Lieberman’ın ve bir grup fanatik Yahudinin İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlediği de hatırlatıldı.
İşgal yönetiminin verdiği yıkım kararlarına da işaret edilen raporda, geçen ay 13 evin inşaatının durdurulması ve yıkılması, Yatta’ya bağlı Ummu’l-Hayr köyünde de El-Hezzalin ailesine ait 7 evin yıkılması kararı verildiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.