Yemen Ensarullah Genel Sekreteri: Amerikan-Suudi rejiminin Yemen’e saldırısı isyankarlığın bir örneğidir

  • 15 Ekim 2017
  • 1.171 kez görüntülendi.
Yemen Ensarullah Genel Sekreteri: Amerikan-Suudi rejiminin Yemen’e saldırısı isyankarlığın bir örneğidir

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Amerikan, Suudi rejimini Yemen’e yönelik saldırısının isyankarlığın en açık örneklerinden biri olduğunu bildirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdul Melik el-Husi, dün Yemen halkının İngiltere sömürgesine karşı mücadelesi ve başarısının 54. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, zulüm ve terörizme karşı mücadelenin dini bir sorumluluk olduğunu bildirerek, Amerikan ve Suudi rejiminin Yemen’e saldırısına karşı konulması zaruretini hatırlattı.

İngiltere’nin Yemen’deki kendi piyonları vasıtasıyla işgalci girişiminin halen devam ettiğini hatırlatan Yemen Ensarullah Genel Sekreteri, Güney Yemen’in tam anlamıyla sömürgeciliğin sultası altında bulunduğunu, Suudi ve BAE uşaklarının İngilizlerin birer piyonu ve hainler olduklarının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yemen halkı 14 Ekim 1963 yılında İngiltere sömürgesi aleyhinde kıyam ve inkılap hareketlerini başlatmış ve sonunda İngiliz sömürgecileri bu ülkeden dışarı atmayı başarmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.