Yemen Ensarullah Hareketi: Savaş ve kuşatmanın devamı saldırganların aleyhine olacaktır

Yemen Ensarullah Hareketi, uluslararası toplumun üst üste dokuz yıldır bu ülkedeki çatışmanın sona ermesini engellemeye devam ettiğini belirtti.
Suudi Arabistan’a, güven artırıcı önlemler alarak Yemen’de barışı sağlama yolunda ilerleme çağrısında bulundu.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi, “X” (eski Twitter) kullanıcı hesabında şunları yazdı: “Sana ve Riyad barışa doğru ilerlemeye devam etmeli, güven artırıcı önlemlerin uygulanmasında pratik önlemler almalı ve başında uluslararası toplumun bulunduğu engel yaratan veya çıkarları olan kişilerin sözlerini dinlememelidir.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı şunları ekledi: “Uluslararası toplum, Sana ve Riyad’ın savaşı sona erdirme ve barışı tesis etme yönündeki ortak arzusu doğrultusunda politikalarını koordine etmeli ve değiştirmelidir.”
Daha önce, Yemen Ensarullah’ın lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi, İslam Peygamberi’nin (s.a.a) mübarek doğum yıldönümü münasebetiyle yüz binlerce Yemenlinin katıldığı büyük kutlamada bir konuşma yaparak, “Yemen milleti, yabancı düşmanların müdahalesi nedeniyle onlarca yıldır süren baskının ve medeni bir planın olmayışının acısını çekiyor.” demişti.