Yemen Halk Güçleri, Bazı Bölgelerin Kontrolünü Ele Geçirdi

  • 25 Haziran 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Yemen Halk Güçleri, Bazı Bölgelerin Kontrolünü Ele Geçirdi

Yemen ordusu ve halk komiteleri Taiz eyaletinde El Kaide terör örgütünün kontrolündeki bir bölgeyi tamamen kendi kontrollerine geçirmeyi başardı.
Yemen’in resmi haber ajansı Seba’nın verdiği haberde, Yemenli bir güvenlik yetkilisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada Taiz eyaletindeki Useyfere bölgesinin teröristlerden tamamen temizlendiğini belirtirken, El kaidenin bu bölgeden hapishane olarak faydalandığı ve örgütün keskin nişancılarının bölge halkını hedef aldığını kaydetti.
Söz konusu yetkili açıklamalarının devamında, Yemen ordusu ve gönüllü halk komitelerinin Taiz eyaletindeki tüm bölgeleri El Kaide terör örgütlerinden temizleme operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.
Öte yandan Suudi Arabistan’ın üç aya yakın bir zamandan beri Yemen’in müstafi firari Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye destek amacıyla, bu ülkenin muhtelif bölgelerine yönelik hava saldırıları düzenlediği, bu saldırılarda 3 bine yakın masum insan hayatını kaybederken bine yakın Yemenlinin de yaralandığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.