Yemen halkı bağımsızlık yıldönümünü kutladı

  • 01 Aralık 2016
  • 949 kez görüntülendi.
Yemen halkı bağımsızlık yıldönümünü kutladı

Yemen halkı ülkelerinin bağımsızlığının 49. yılını başkente Sana’da kutlarken aynı zamanda Milli Kurtuluş Hükümeti’ne desteklerini bildirdi.

Yemen Seba haber ajansı konuyla ilgili verdiği haberde, sözkonusu kutlama merasimine, Yemen devrim yüksek konsey başkanı Muhammed ali el’Husi, ordu ve hükümet yetkilileri, güvenlik birimleri yetkilileri, partiler başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Katılımcılar Milli Kurtuluş Hükümeti’ne desteklerini bildirirken, ülkenin işgalcilere ve saldırganlara karşı mücadelesine de desteklerini ilan ettiler.

Merasime katılanlar, bu merasimin, Amerika’nın desteğindeki Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarının yapıldığı bir sırada düzenlenmesini önemli olarak değerlendirdiler.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin Yemen’e yönelik son 20 ayda devam eden saldırılarında bu zamana kadar en az 10 sivil ölürken binlercesi de yaralandı ve Yemen’in içme suyu, elektrik santralı, hastane, okul ve cami gibi umumun hizmetindeki merkezler ve altyapıları da yüzde 80 oranında kullanılamaz hale geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.