Yemen: İngiltere Yemen savaşında direkt ortaktır

  • 31 Mart 2021
  • 3.630 kez görüntülendi.
Yemen: İngiltere Yemen savaşında direkt ortaktır

Yemen Ulusal Kurtuluş hükümeti savunma bakanlığı İngiltere ordusunun Yemenlilere karşı savaştaki direkt rolünü ifşa etti.

El-Ahd sitesinin haberine göre Yemen Ulusal Kurtuluş hükümeti silahlı güçlerin Yemen’e karşı kuzey cephe saldırılarında Yemen halkına karşı saldırıda İngilizlerin meydan ortaklığı rolünü izlediğini belirtti.
Habere göre İngiltere kuzey cephedeki bu faaliyetlerini gizlediği ve bilgilerin medyaya sızmasını engellemeye çalıştığını, fakat mevcut kanıtların İngiltere’nin Yemen savaşına direkt rol üstlendiği ve Suudi mütecaviz koalisyonun askeri güçlerini teçhiz ettiğini söyledi.
Bunlara ilaveten kuzey cephede Arabistan silahlarının büyük bölümü de İngilizler tarafından sağlandığı belirtildi.
Bundan önce Yemen siyasi yüksek konseyi üyesi Muhammed Ali Husi yaptığı bir konuşmada, Yemen savaşına İngiltere’nin yıkıcı rolüne işaretle, İngiltere’nin bu saldırının ortağı olduğunu ve uçaklar ile uzman takımı ile suudilerin Yemen halkına karşı bombardımanına ortak olduğunu ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.