Yemen ordusundan Arabistan’ın güneyine büyük bir askeri operasyon

  • 29 Eylül 2019
  • 595 kez görüntülendi.
Yemen ordusundan Arabistan’ın güneyine büyük bir askeri operasyon

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Seri’e, bu ordunun Arabistan’ın güneyinde ‘Nasr-ı Min-Allah’ adıyla büyük bir operasyon başlatığını söyledi.

Yemenli askeri yetkili, dün düzenlediği basın toplantısında, bir kaç aydır Arabistan’ın güneyinde ‘Necran’ bölgesinde  devam eden bu operasyonlarda  bu zamana kadar Suudi ordusuna büyük darbe indirildiğini ve onlardan çok sayıda askerin de esir alındığını söyledi.

Seri’e, ‘bu operasyonlarda  Suudi koalisyonuna da büyük mali ve can kaybı verdirildiğini ve Yemen güçlerinin düşmandan çok fazla miktarda silahı ve mühimmatı ganimet olarak ele geçirdiğini de söyledi.

Yemen ordu sözcüsü, Yemen ordusunun saldırılar sırasında esirlerin can güvenliğini koruduğunu zira  düşmanların saldırılarda onları hedef aldığını hatırlattı ve ‘önümüzdeki günlerde Nasr-ı Min-Allah adlı operasyonla ilgili daha fazla bilgiler verilecek’ dedi.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam da, sözkonusu operasyonun  işgalcilere ve saldırganlara karşı bir uyarı niteliği taşıdığını belirterek, düşmanın bundan sonra çok ağır darbe alacağını ve Yemen’in işgal edilen topraklarının düşmandan geri alınacağını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.