Yemen: Suudi koalisyonunun saldırganları için ikiden fazla seçenek yok

  • 30 Ekim 2022
  • 86 kez görüntülendi.
Yemen: Suudi koalisyonunun saldırganları için ikiden fazla seçenek yok

Yemen Savunma Bakanı, saldırganların ikiden fazla seçeneklerinin olmadığını belirterek, ”Ya ateşkes ve maaş ödemesi yada füze ve İHA operasyonları” dedi.

El’Mesire’nin dünkü haberine göre, “Muhammed Nasır El-Atıfi”, Marib cephelerinin ön hatlarını ziyaret ederken petrol ve gaz zenginliğinin Yemen halkına ait olduğuna dikkat çekti ve saldırganları iki yoldan daha fazla seçeneklerinin olmadığı konusunda uyararak şöyle dedi: ”Ya ateşkes ve Yemen halkının haklarının ödenmesi ya da Suudi koalisyonuna karşı füze ve İHA saldırıları”

Yemen silahlı kuvvetlerinin ilerlemesine değinen el-Atıfi, şöyle dedi: Düşman hedefleri vurmanın doğruluğu, Yemen’in ulusal servetini yağmalayanlara yönelik bir uyarı saldırısıyla gösterildi; Petrol yağmacılarına yönelik bu uyarı nitelikli saldırılara, başta güney illeri olmak üzere tüm illerin sakinleri de eşlik ediyor.”

Yemen Savunma Bakanı, ”Bizler onurlu, adil ve gerçek barışın destekçisiyiz ama aynı zamanda sahada hazır olduğumuzu da beyan ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Yemen’in merkez askeri bölgesinin komutanı Abdul Halıq el-Husi de, saldırganların ve onların içerideki işbirlikçilerinin tüm  komplolarının Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerin istikrarı karşısında başarısız olduğunu belirterek, Yemen silahlı kuvvetlerinin bugün  ülkenin zenginliğini savunduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.