Yemen: Trump ve müttefikleri, Hudeyde’deki katliamın sorumlusudur

  • 14 Eylül 2018
  • 1.270 kez görüntülendi.
Yemen: Trump ve müttefikleri, Hudeyde’deki katliamın sorumlusudur

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ve BAE’nin Hudeyde sakinlerinin katliamından sorumlu olduklarını belirtti.

Husi bugün twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, mütecaviz Suudi koalisyonun Hudeyde’deki cinayetlerine işaretle, bu cinayetlerin uluslararası kuralları ihlal eden ve Yemen’e karşı ekonomik savaşı yürütüp, zalime ambargo uygulan mütecaviz koalisyonun aleni girişimlerinden dikkatli uzaklaştırmaya yönelik çaresiz bir çaba olduğunu belirtti.

Husi ayrıca Yemenliler’in asla ABD, Suudi Arabistan ve BAE’nin işgalciliği ve saldırganlığı karşısında teslim olmayacağını belirtti.

Öte yandan, Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Yemen hakkında sarfettiği sözlerine tepki gösterdi.

Abdussalam, “ABD’li yetkilinin sözleri, Washington’un hala uluslararası hukuku ihlal ederek gerginlik yaratmanın peşinde olduğunu gösteriyor” dedi.

Yemen’deki çatışmayı sona erdirmenin Trump yönetimi için ulusal bir güvenlik önceliği olduğunu ileri süren Pompeo, şu iddialarda bulunmuştu:

“Suudi Arabistan ve BAE’nin Yemen’deki iç savaşı sona erdirmesi, ticari ve insani yardımların mümkün olduğunca çok sağlaması, çatışmanın sivil ve sivil altyapı üzerindeki etkisini azaltan eylemlerde bulunması ve BM tarafından yürütülen çabalara destek vermesi için Suudi liderliğindeki koalisyon ile yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz.”

Bu arada ABD yönetimi, Suudiler’in Yemen milletine karşı cinayetlerine rağmen 10 adet gelişmiş helikopter, Riyad’a teslim etti.

Ayrıca Suudi savaş uçakları dün Yemen’in batısındaki Hudeyde vilayetine düzenlediği saldırıda 15 sivil hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.