Yemen’de El-Kaide ve Suudi Koalisyon Güçleri Tutuklandı

  • 03 Kasım 2020
  • 394 kez görüntülendi.
Yemen’de El-Kaide ve Suudi Koalisyon Güçleri Tutuklandı
Rasthaber – Yemen İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulhalig el-Aceri, Pazartesi akşamı bir açıklamada bulunarak, Yemen kuvvetlerinin yakın zamanda el-Kaide ve Suudi koalisyonunun 70’den fazla unsurunu tutukladığını bildirdi.
El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Abdulhalig el-Aceri, geçen hafta Yemen güçlerinin el-Kaide ve IŞİD unsurları tarafından el-Kuraşiye’ye (Sanaa’nın güneydoğusundaki el-Bayda vilayeti) yerleştirilen 32 patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirmeyi başardıklarını söyledi.
Abdulhalig el-Aceri ayrıca, Sanaa hükümet güçlerinin geçen hafta el-Kaide’nin 9 üyesini ve Suudi liderliğindeki koalisyonun 63 üyesini tutukladığını bildirdi.
Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, ülkedeki el-Kaide unsurları ile Suudi koalisyonunun işbirliği yaptığını defalarca duyurdu. Yemen Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’ne iki ayrı mektup göndererek, el-Bayda vilayetinde el-Kaide ve IŞİD terörist gruplarının Suudi koalisyonu ile ilişkileri hakkında bilgi verdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.