Yemen’de Kan Bankası kapanmanın eşiğinde

  • 10 Ağustos 2017
  • 985 kez görüntülendi.
Yemen’de Kan Bankası kapanmanın eşiğinde

Yemen Milli Kan Bankası yaptığı açıklamada, bu bankanın mali yetersizliklerden dolayı, kapanmanın eşiğine geldiğini bildirdi.

İRİB’in bildirdiğine göre Yemen Kan Bankası sözcüsü Munir ez’Zubeydi,  dün yaptığı açıklamada, ‘Eğer bu kan bankası kapanırsa, Yemen’de sağlık alanındaki sorun daha da büyür ve özellikle kanser ve böbrek yetersizliği olan hastalar büyük  sıkıntıya girer” dedi.

Yemen Kan İntikali Milli Merkezi  müdürü Adnan el’Hekimi,  yaptığı açıklamada, bu buhranın, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün Fransız yardım grubunun Yemen’de iki yıldır yaptığı yardımları askıya alma kararının ardından yaşandığını bildirdi.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü de, Yemen Kan Bankası’nın kapanma eşiğine geldiğini doğrularken bu örgütün Kan Bankası’na destek arayışı içinde olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin Yemen’e başlattığı ve 2 yılı aşkındır  süren savaşta bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken, 3 milyon kişi de  evinden barkından oldu. Bu ülkenin okul, hastane, su ve elektrik santralleri gibi önemli merkezlerinin büyük bölümü de kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan muhasara altındaki Yemen’de baş gösteren kolera salgınında ise yaklaşık 2 bin kişi ölürken 473 bin kişinin kolera virüsüne yakalandığı bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.