Yemen’deki son gelişmeler

  • 31 Ocak 2018
  • 976 kez görüntülendi.
Yemen’deki son gelişmeler

Yemen güçleri, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın Uluslararası Melik Halid Havalimanı’nı bir kez daha balistik füze ile hedef alırken, üç gün çatışmanın ardından BAE destekli güçler, Aden’de kontrol sağladı.

El-Mayadin’in haberine göre, Yemen ordusu ve halk güçleri, Burkan H2 tipi bir adet balistik füze ile Riyad’ın uluslararası havalimanını vurdu.

Yemen birlikleri daha önce de 4 Kasım tarihinde, Burkan H2 tipi bir adet balistik füzeyle Uluslararası Melik Halid Havalimanını hedef almıştı.

Bu arada Suudi koalisyonun savaş uçaklarının Yemen’in kuzeyindeki Sade vilayetine bağlı Razeh’ın Beni Muin semtinde bir yerleşim binasına düzenlediği saldırıda, 5 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan BAE destekli güçler ile eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye bağlı güçler arasında çıkan çatışmaların ardından Mansur Hadi’nin kabine üyeleri, Aden’in kuzeyinde yer alan Dar Sad bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde kuşatıldılar.

BAE destekli  Güney Geçiş Konseyi güçleri 3 gün çatışmanın ardından Aden’de kontrol sağlamayı başardı.

Güney Yemen Geçiş Konseyi, Aden’in bağımsızlığını istiyor.

Geçen Pazar gününden itibaren başlayan Aden’deki çatışmalarda şimdiye kadar 220’den fazla kişi ölmüş ve yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.