Yemen’den İran Karşıtı Açıklamalara Tepki

  • 15 Aralık 2017
  • 1.417 kez görüntülendi.
Yemen’den İran Karşıtı Açıklamalara Tepki

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi başkanı yaptığı açıklamada, Amerika’nın BM temsilcisi İran karşıtı açıklamalarına tepkisini dile getirdi.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Muhammed Ali el-Husi Amerika’nın Arabistan’a atılan füzelerin üretim yeriyle ilgili iddialarını reddetti.

El-Husi twitter sayfasında konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Eğer İran’dan füze almak isteseydik hava savunma füzesi alırdık. Müdahaleci koalisyonu Yemen halkını öldürmeleri için yasak silahlarla donatan Amerika’dır. Amerika Yemen’deki savaşta hem siyasi ve hem de askeri açıdan başarısız oldu ve bu başarısızlık onların silahlarının yetersizliğini ortaya koymaktadır.

Yemen Ordusu ve halk komiteleri geçtiğimiz 22 Temmuz ve 6 Kasım tarihlerinde Arabistan’ın başkenti Riyad’ı füzelerle hedef almıştı.

Saldırının ardından Suudi Arabistan saldırıda kullanılan füzelerin İran yapımı olduğunu iddia etti.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Nikki Haley ise geçtiğimiz gün İran füzelerine ait olduğu söykenen parçaların saklandığı bölüme habercilerle birlikte yaptığı ziyarette, İran’ın Yemen’deki inkılab yanlılarına silah gönderdiğini iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Amerika’nın BM temsilcisinin açıklamasındaki kasıtlı ifadelerine tepki olarak twitter sayfasında şu paylaşımda bulundu: Ben Birleşmiş Milletler’de iken bu kasıtlı açıklamalara şahit oldum.

İran’ın BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru Amerikan büyükelçisinin İran’a yönelik suçlamalarını redderek şu açıklamalarda bulundu: Bu adım Amerika’nın sorumsuz, tahrik edici ve yıkıcı etkisinin açık bir göstegesidir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.