Yemen’in, AB’dan Arabistan saldırılarının durdurulması talebi

  • 02 Nisan 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Yemen’in, AB’dan Arabistan saldırılarının durdurulması talebi

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti, saldırgan Suudi rejimin Yemen’e yönelik 3 yılı aşkın saldırıların durdurulması yönünde AB’den bu ülkeye baskı yapmasını istedi.

Yemen’in Seba haber ajansının verdiği haberde, Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanı Hişam Şeref dün AB  Dışişleri Bakanı George Vila ve AB Dış Politika  Başkanı Federica Mogherini’ye ayrı ayrı yazdığı mektupta, Suudi rejim Yemen’deki insan hakları ihlallerini kınadı.

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti,  sözkonusu mektupta Suudi rejimin cinayetlerinin incelenmesi için bağımsız uluslararası komitenin kurulması gerektiğine işaret ederek, BMGK’nin Yemen’de barışın sağlanması, tecavüz, ve muhasaranın kalkıp bir an evvel barış ve huzurun sağlanması için siyasi görüşmelerin başlanmasına vurgu yapıldı.

Hişam Şeref AB yetkililerine yazdığı mektupta ayrıca, Suudi rejiminin El Hedide ve Yemen kılız denizdeki sahillerine saldırısı konusunda uyarıda bulunarak, bu bölgenin savaş bölgesi olduğunu ilan ederek, gıda maddesi, tıbbi teçhizat ve insani yardımların %70’nin bu limandan sağlandığını belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.