Yemen’in Kahraman Ordusu, Suudi koalisyona ait Apache helikopteri Düşürdü

  • 30 Kasım 2019
  • 500 kez görüntülendi.
Yemen’in Kahraman Ordusu, Suudi koalisyona ait Apache helikopteri Düşürdü

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü, ordu güçlerinin Arabistan’ın Asir sınır bölgesinde saldırgan Suudi koalisyona ait bir adet Apache helikopterini imha ettiğini belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Serii yaptığı açıklamada, bu ülke hava kuvvetlerinin bugün sabah saatlerinde Asir’in sınır bölgesi “Mecaze”de bir Apache tipi helikopteri imha ettiğini belirtti.

Yahya Seri açıklamasında, Yemen hava kuvvetlerinin sözkonusu saldırgan helikopteri isminin daha sonra açıklanacağı karadan havaya füzeyle hedef aldığını ve helikopterdeki iki pilotun da öldüğünü belirtti.

Yemen ordusu ve gönüllü halk komiteleri güçleri  Suudi koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik saldırılarının başlamasından beri, saldırganlara ait onlarca casus İHA’sını imha etmiştir.

Öte yandan Suudi koalisyon güçlerinin Sade sınır bölgesindeki “Er’reku’ya yönelik havan topu saldırısında 5 Yemenli sivil hayatını kaybetti, bazıları da yaralandı.

Suudi koalisyon güçlerinin son iki haftada Er’Reku bölgesine düzenledikleri saldırılarda en az 20 Afrikalı göçmen ölmüş, onlarcası da yaralanmıştı.

Bilindiği gibi, Suudi Arabistan, ABD, BAE ve bazı ülkelerin de desteğiyle 2015’ten beri Yemen’e yönelik muhasara ve saldırı başlatmış, sözkonusu saldırılarda şimdiye kadar 16 bini aşkın insan yaşamını yitirmiş, onbinlercesi yaralanmış, milyonlarcası da evsiz barksız kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.