Yemenin saldırılarından sonra OOCL nakliye şirketi de işgal altındaki Filistin’e mal transferini durdurdu​

  • 18 Aralık 2023
  • 50 kez görüntülendi.
Yemenin saldırılarından sonra OOCL nakliye şirketi de işgal altındaki Filistin’e mal transferini durdurdu​

Büyük nakliye şirketi OOCL, işgal altındaki Filistin’e mal transferinin durdurulduğunu belirterek, yeni bir duyuruya kadar bu şirketin gemilerinin İsrail’e gitmeyeceğini duyurdu.

İsrail’in Kanal 13 kanalı dün, ofisi Hong Kong’da bulunan şirketin 25 yıllık ortaklığın ardından İsrail ile her türlü işbirliğini durdurduğunu duyurarak, OOCL’nin bu kararının sebebinin Yemen’in İsrail’e yönelik tüm gemileri hedef alma tehdidi olduğunu belirtti.

OOCL’nin duyurusunda, teknik nedenlerden dolayı OCCL’nin yeni bir duyuruya kadar İsrail’den mal alımı ve transferini derhal durduracağı belirtiliyor.

Cumartesi gecesi, İsviçre ve İtalya’nın sahibi olduğu prestijli MSC nakliye şirketi, konteynerlerinin Kızıldeniz’de seyahat etmemeleri talimatını verdiğini duyurdu.

Fransız denizcilik şirketi “CGM” de bölgedeki ticari gemilere düzenlenen saldırının ardından Kızıldeniz’den gelen tüm konteyner yüklerinin hareketini durduracağını duyurdu.

Son haftalarda İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının yoğunlaşmasıyla birlikte, Yemen ordusu, Kızıldeniz’deki Bab el Mendeb Boğazı’ndan geçmeyi planlayan İsrail gemilerinin sahasını daraltmış, bundan önce de,  işgal toprakları ve özellikle Eilat limanını  füze ve İHA’larla hedef almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.