Zaharova: Avrupa ortakları nükleer anlaşma konusunda güçsüzlüklerini gösterdiler

  • 10 Kasım 2019
  • 1.444 kez görüntülendi.
Zaharova: Avrupa ortakları nükleer anlaşma konusunda güçsüzlüklerini gösterdiler

Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, dün gece yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran aleyhinde siyasetleri ve ayrıca Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmada yetersizliğini eleştirdi.

Fars Haber Ajansına göre, Zaharova, Amerika’nın İran’a karşı mücadele siyasetinin yıkıcı ve dar görüşlülük olarak nitelerken, nükleer anlaşmanın sonunda muhtemel olarak yenilgiye uğraması ve dağılmasından, başta bu anlaşmadan kanunsuz ve tek yanlı çıkan Amerika ile anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmeyen Avrupa’nın sorumlu olacağını söyledi.

Avrupa’nın nükleer anlaşma karşısında siyasetlerini ağır dille eleştiren Zaharova, nükleer anlaşmanın dağılmasının sonuçta kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu.

Bilindiği gibi ABD mayıs 2018’de  nükleer anlaşmadan tek yanlı çıktığını ve de İran aleyhinde yaptırımların yürürlüğe gireceğini ilan etmiş ama ABD’nin başına buyruk ve kanunsuz bir şekilde aldığı bu karar dünyada büyük tepkilere neden olmuştu.

İran da bu anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmeyen Avrupa ülkelerini uyarmış ve ABD’nin sözkonusu kararının yıldönümünde , nükleer anlaşma çerçevesinde taahhütlerini azaltma yönünde karar almış. İran geçtiğimiz günlerde de bu yönde 4. adımını atmıştır. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.