Zarif: ABD, El’kaide’nin yanında Yemen ve Suriye’de savaşıyor

  • 07 Nisan 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Zarif: ABD, El’kaide’nin yanında Yemen ve Suriye’de savaşıyor

İran dışişleri bakanı Muhammedr Cevad Zarif, Amerika’nın Suriye’ye yönelik füze saldırısına tepki göstererek, Amerika’nın, 11 eylül 2001 saldırısının üzerinden 20 yıl geçmeden el’kaide ve IŞİD teröristlerle beraber Suriye ve Yemen’de savaştığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı, twitter hesabından paylaştığı notta ABD’nin Suriye’deki Şayrat hava üssüne düzenlediği füzeli saldırıya tepki gösterdi
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Şayrat hava üssüne gerçekleştirdiği füzeli saldırıya ilişkin twitter hesabından paylaştığı notta  ”İran’ın, geniş bir şekilde (1980’lerde Saddam rejimi tarafından) kullanılan kimyasal silahların kurbanı olarak, kimin tarafından ve kime karşı olursa olsun kitle imha silahların kullanımını kınadığını” bildirirken, ”1980’lerde Saddam Hüseyin’in İran’a karşı kimyasal silah kullanımına destek veren ABD’nin şimdi mesnetsiz bir gerekçeyle başka bir ülkeye saldırdığını” bildirerek bunun temelinde Amerika’nın propaganda, kamuoyunu kandırma gibi faktörlerin bulunduğunu bildirdi.

(Bu arada İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin Suriye saldırısının bölge ve dünya güvenliğinin zararına olduğunu belirterek, ‘’ABD’nin Suriye saldırısı siyasi çabaları göz ardı ederek ABD önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığını gösterdi’’ dedi.

Abdullahiyan, ABD eyleminin uluslararası hukuka ve BM kurallarına aykırı olduğunu belirterek bu eylemin bölgede radikalizm ve terörizmi desteklediğini söyledi. ABD’nin Suriye saldırısı mesajının terörizmi teşvik olduğunu ifade eden Abdullahiyan, ‘’Suriye daha önce kimyasal silahlardan arındırılmıştır ve Suriye tarafından kimyasal silah kullanım ithamı Kimyasal Silahların Önleme Kurumu ve BM’nin dikkatli incelenmesini gerektirir’’ dedi. ABD bu sabah 59 füze ile bir Suriye hava üssünü hedef aldı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.