Zarif, Davutoğlu ile bir araya geldi

  • 20 Mart 2016
  • 875 kez görüntülendi.
Zarif, Davutoğlu ile bir araya geldi
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, Türkiye başbakanı ile bir araya geldi.

İRİB’in bildirdiğine göre Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu dün İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinde yaptırımların ardındaki dönemde ülkesinin İran ile en iyi ilişkilere sahip olması gerektiğine işaretle, İran ve Türkiye ekonomilerinin birbirini tamamladığını, iki ülkenin sıradan ticari yöntemleri aşarak, tercihli ticaret ötesi tarifelere ulaşmaları gerektiğini belirtti.

Davutoğlu İstanbul’da “barış, vahdet ve birliktelik” sloganı ile İstanbul’da düzenlenecek olan İslam ülkeleri zirvesine İran’ın en üst düzeyde katılmasının önemli olduğunu belirtti.

Türkiye başbakanı ayrıca iki ülkenin başta enerji ve nakliyat olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğini vurguladı.

Yapılan görüşmede İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif de iki ülkenin tüm alanlarda ikili, ve bölgesel işbirliğine işaretle, İran’ın zor dönemde yanında olan dostlarını asla unutmayacağını söyledi. Zarif ayrıca İran ve Türkiye arasında devam eden işbirliğinin, ister Şii ister Sünni, tüm İslam dünyasına olumlu bir mesaj olduğunu ifade etti.

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif bir günlük Türkiye ziyaretinde Türkiye cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı ile de bir araya geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.