Zarif: Diyalog ve barış “B” takımı için tehdittir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, diyalog ve barış talebi, “B” takımı için hayati bir tehdit sayıldığını belirtti.
“B” takımı bir kaç savaş çığırtkanlığı yapan kişiden oluştuğu ve adları veya lakapları B harfi ile başladığı için bu adla anılıyor.
Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suud veliaht prensi Muhammed bin Salman, BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed ve beyaz saray milli güvenlik danışmanı John Bolton, Zarif’in sözünü ettiği “B” takımında yer alan kişilerdir.
Dışişleri Bakanı Zarif Perşembe günü ABD Hazine Bakanlığı adını yaptırım listesine almasına gösterdiği tepkide, bu kararın sebebi, ABD medyasına verdiği mülakatları ve konuşmaları olduğunu belirtti. Zarif twitter hesabında “Acaba Amerika halkı benim sesimi duymak için ABD Hazine Bakanlığının iznine mi muhtaçtır?” şeklinde yazdı.
Zarif bundan önce de dünya genelinde İran İslam Cumhuriyeti’nin sesi olduğu için yaptırım listesine alındığını belirtmişti.
ABD Hazine Bakanlığı, Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in adını yaptırım listesine aldığını açıkladı.
Bu karar, Dışişleri Bakanı Zarif son Amerika ziyareti sırasında çok sayıda medya organına özel mülakat verdiği için alındı.