Zarif: İran bölgenin en güvenli ülkesi

  • 17 Şubat 2018
  • 996 kez görüntülendi.
Zarif: İran bölgenin en güvenli ülkesi

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyetinin uluslararası baskılara rağmen bölgenin en güçlü ve güvenli ülkesi olduğunu söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Zarif,  dün Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de ikamet eden bir grup İranlılarla görüşmesinde, bazı yıllarda Güvenlik Konseyi’nin bütün  üyelerinin İran aleyhinde yaptırım ve baskıyı içeren kararlar aldıklarını hatırlatarak, ”İran son 40 yılda  büyük ve güçlü devletlerin en şiddetli yaptırımları ve baskılarına maruz kaldı ama her zaman halka dayanarak  büyük ilerlemeler kaydetti’ dedi.

Zarif, açıklamasında ayrıca, İran İslam Cumhuriyetinin bugün halkın görkemli varlığıyla, uluslararası sahnede yapıcı, etkili ve faal bir role sahip olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, ayrıca İranlı bütün yetkilileri halkın hizmetçileri olarak nitelerken,  ‘uluslararası sahnelerde ve diğer alanlarda elde edilen başarılar, iktisadi ve ilmi ilerlemelerden dolayı halka borçluyuz ve yetkililer halka hizmet için daha fazla çaba göstermeliler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.