Zengene: İran, Irak’a doğal gazı boru hattını açmaya hazır

  • 20 Şubat 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
Zengene: İran, Irak’a doğal gazı boru hattını açmaya hazır

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı, bugün Irak Petrol Bakanı ile bir araya geldi, görüşmede Bakan Zengene, İran’ın Irak’a doğal gaz taşıyacak boru hattının açılışını yapmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zenge bugün Bağdat’ta Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Laibi ve Elektrik Bakanı Kasım Fahdavi ile bir araya gelerek, enerji, elektrik, petrol ve doğal gaz alanında iki ülkenin işbirliğinin attırılması hakkında görüş teatisinde bulundu.

Zengene, Tahran ve Bağdat’ın petrol alanındaki işbirliğine işaretle, İran’ın petrol sektöründeki deneyimlerini Irak’a aktarmaya hazır olduğunu ifade etti.

Irak Petrol Bakanı da, İran’dan Irak’a petrol taşıyacak boru hattının inşasını da talep ederek, bu bağlamda yapılacak anlaşmanın Irak için çok önemli olduğunu vurguladı.

İran Petrol Bakanı, Iraklı mevkidaşi Fahdavi ile de görüştü, bu görüşmede, Fahdavi, İran’a Irak’taki elektrik santrallerini yapma çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İran Petrol Bakanı ayrıca Bağdat’a gelir gelmez gazetecilere yaptığı açıklamada, İran doğal gazını Kermanşah’tan Diyala’ya taşıyacak boru hattının açılışa hazır olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.