Zengene: İran yabancı şirketlerle tehdit diliyle anlaşma yapmıyor

  • 06 Nisan 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Zengene: İran yabancı şirketlerle tehdit diliyle anlaşma yapmıyor

İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, Tahran’ın Hindistan’la işbirliklerini geliştirmek için müzakereden yana olduğunu belirterek; ”müzakerelerde mantıklı şartlar olmalı ve tehditle anlaşma imzalayamayız zira tehdit dili, iyi bir dil değil’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Zengene, dün Hindistan’ın İran’dan petrol ithalatını azaltacağına dair tehditvari açıklamasına tepki göstererek, İran’ın Hindistan’a petrol ihracatını düşürmesinin sorun oluşturmayacağını zira İran’ın ihracatla ilgili petrol üretiminden  çok daha  fazla petrol müşterisi olduğunu belirtti.

İran petrol bakanı, Hindistan’ın İran’ın iyi müşterilerinden olduğunu belirterek, Tahran’ın Yeni Delhi ile ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu belirtti ve ”İran halihazırda Hindistan’la müzakere halindedir ama makul şartlar olmalı ve tehdit diliyle anlaşma imzalanamaz” dedi.

İran petrol bakanı, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre, geçen yıl eylül ayına kadar Hindistan tarafının, İran’ın Ferzad B gaz havzasıyla ilgili  teklifini vermesinin kararlaştırıldığını ama bu konuda Hindistan tarafından hiç bir girişimin olmadığını ve İran’ın geçen yılın sonuna kadar bu süreyi uzattığını ama Hindistan’ın tekliflerinin İran tarafından kabul edilemez olduğunu söyledi.

İran petrol bakanı Zengene, Hindistan’ın sunmuş olduğu tekliflerin İran için uygun olmadığını  çünkü  onların sunduğu tekliflerin sadece İran’ın  petrol çıkarmakla ilgili masrafları ancak karşıladığını ve bunun için de İran’ın kabul etmediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.