Çin’de bir üniversitede başörtülü öğrencilerin okula girişi yasaklandı

Çin’de bir üniversite kampüsünde başörtülü öğrencilerin okula girişinin yasaklanması tartışmalara yol açtı.

Büyük bir İslami nüfusa sahip olan Xian kentindeki Shaanxi Üniversitesi, bu ayın başlarında başörtüsünü yasaklayan bir duyuru yayınladı. Aynı üniversitede geçen ay kafeteryada Kur’an okuduğu için bir erkek öğrenci “yasadışı vaaz” suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.

Bir üniversitedeki bir yetkili Li Chenzi, Global Times’a yaptığı açıklamada üniversitenin iddialarını yalanladı öğrencilerin peçe takmasının yasaklandığını inkar etti.

Üniversitedeki öğrencilerden biri türban yasağının Çin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandığını, Uygur, Kazak ve Hui gibi etnik gruplarla diğer öğrencilerden sonra Müslüman öğrencilere de yasak uygulanmasının yayıldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.