Felluce operasyonlarının ikinci aşaması başladı

Irak savunma bakanlığı el-Anbar vilayetinde bulunan Felluce kentinin kurtarılması operasyonu ikinci aşamasının başladığını duyurdu.

el-Ahd sitesinin bildirdiğine göre Irak savunma bakanlığının bu bağlamda yayınladığı bildiride, operasyonun gelecek aşamaları, Iraklı vatandaşların IŞİD’den kurtarılması hedefi ile Felluce kentine saldırıyı kapsıyor.

Diğer yandan Irak halkçı birlikleri de Felluce’nin kuzeyinde bulunan Secer köyünü ve bu bölgeyi uluslararası otobana bağlayan köprüyü, IŞİD teröristlerinden kurtardı.

Bu arada Irak federal polis güçleri komutanı Şakir Cevdet, Felluce’de olan teröristlerin tüm bağlantı yollarının kesilmesine işaretle, mültecilerin kendi bölgelerine geri dönüş projesinin hazır olduğunu belirtti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.