Hasan Ruhani: ABD nükleer anlaşmayı iptal ederse bir haftadan kısa sürede gereken yanıtı alacak

İran Cumhurbaşkanı Başkanı Hasan Ruhani, ABD’nin nükleer anlaşmayı ihlal etmekten pişman olacağını, eğer böyle bir şey olursa İran’ın bir haftadan az sürede buna cevap vereceğini söyledi.

Ruhani, Tahran’da Milli Nükleer Teknoloji Günü ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada “Bu anlaşmayı ilk ihlal eden biz olmayacağız fakat şunu çok iyi bilsinler ki eğer onu ihlal ederlerse bundan pişman olacaklardır” dedi. Ruhani konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz onların zannettiklerinden çok daha iyi hazırız. Eğer bu anlaşmayı ihlal ederlerse bir haftadan daha az bir sürede sonucu göreceklerdir.”

AP haber ajansının son dakika olarak duyurduğu haberde, Ruhani, Trump’ın anlaşmayı iptal etmesi durumunda bazı sorunlarla yüz yüze geleceklerini söyleyerek, “2-3 ay gibi bir süre bazı sorunlarla karşı karşıya kalmamız muhtemel ama bunu aşacağız” dedi. Ruhani aynı zamanda, dünyayla çalışmak istediklerini ve tüm dümnyayla anlaşma sağlamak istediklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer ve füze programlarına karşı yeni yaptırımlar uygulanmaması halinde İran’la yapılan nükleer anlaşmadan 12 Mayıs’a kadar çıkmakla tehdit etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.