Hizbullah’tan Mişel Aun’un Cumhurbaşkanlığı adaylığına vurgu

Lübnan Hizbullahı siyasi şura başkanı, Mişel Aun’nun Cumhurbaşkanlığı görevine layık olduğunu vurguladı.

Lübnan El Minar kanalının verdiği haberde, Lübnan Hizbullahı siyasi şura başkanı İbrahim Emin El Seyd, Cuma günü Hıristiyanların Maruni lideri Beşare Errai ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada,  Lübnan Hizbullah’ının Mişel Aun’u Cumhurbaşkanlığı  adaylığı için onayladığı ve Avun’un bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirebileceğini kaydetti.

İbrahim Emin El Seyd ayrıca, Beşare Errai’nin Hizbullah ve El Müstakbel hareketi arasındaki görüşmeleri olumlu karşıladığına değinerek Hizbullah’ın, kendisini olumlu görüşmelerin gerçekleşmesinde önemli faktör olarak niteledi.

Lübnan Hizbullah’ı ve El Müstakbel hareketi  son birkaç günde siyasi gerginliklerin azaltılması ve hükümet ve meclisin faal olması yönünde ciddi görüşmeler başlatmış bulunuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.