Irak’tan Farsz Körfezi İşbirliği konseyine Tepki

Irak dışişleri bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dışişleri bakanları oturumu kararlarına sert tepki gösterdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanlığı, yazılı açıklamasında, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dışişleri bakanları oturumunda alınan bazı kararların eleştirerek, Irak’ta kurulan Haşd’uş Şa’ab’ın bir halk direniş hareketi olduğunu ve IŞİD terör örgütüne karşı mücadele verdiğini ve bu mücadelede şimdiye kadar önemli başarılara da imza attığını bildirdi.

Bildiride, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Dışişleri bakanları kararlarının her türlü gerçekçilikten uzak, yalan yanlış bilgileri içerdiği belirtilmiştir.

Bildiride ayrıca Irak halk direniş güçleri olmasaydı IŞİD terör örgütünün bugün Irak’ta her tarafı işgal etmiş olabileceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.