İran dışişleri bakanı Bahreyn gelişmelerinden kaygılı

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bahreyn’de yaşanan gelişmelerden dolayı kaygısını bildirdi.

İran dışişleri bakanı Zarif,  salı günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn emniyet güçlerinin bu ülkenin tanınmış Şii İslam alimlerinden  Şeyh İsa Kasım’ın evine yönelik saldırılarına tepki göstererek, ‘bölgede yeni bir facianın  yaşanmaması için bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun  üzerine düşeni yerine getirmesi kaçınılmazdır’ dedi.

Bu arada Bahreyn rejimi güvenlik güçlerinin  Şeyh İsa Kasım’ın el-Haydariye bölgesindeki evine saldırırken, ona destek veren binlerce  Bahreynlide Şeyh İsa Kasım’a  destek  sloganları attılar. Öte yandan bazı kaynaklar, göstericilerin  ordu güçlerinin   Şeyh İsa Kasım’ın  evine saldırmasına engel olduklarını bildirdiler.

Bahreyn’de halkın sivil kıyamında ve barışçı taleplerinde önemli etkisi olan  Şeyh İsa Kasım,  halk üzerindeki etkisinden dolayı Bahreyn dikta rejimi tarafından vatandaşlıktan çıkarıldı. Ama yaklaşık 1 aydır onun destekçileri evi etrafında  oturma eylemi ve gösteri yaparak  Bahreyn rejimine de tepkilerini göstermekteler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.