Kedhudayi: ABD, General Süleymeni suikastındaki suçluları İran’a iade etmeli

General Süleymani Suikasti ve Şehadet Davası Uluslararası Hukuki Takibi Özel Komitesi başkanı, 1973 konvansiyonuna göre, Amerika’nın suikastle suçlananları yargılaması veya onları zarar görmüş hükümete iade etmesi gerektiğini söyledi.

İRNA Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Abbasali kedhudayi dün bir twitt paylaşarak “1973 konvansiyonuna göre Amerika’nın iki önemli yükümlülüğü yerine getirmesi gerekiyor; ABD Sözleşme tarafından korunan resmi görevlilere veya kişilere suikast düzenlemekle suçlananları yargılamalı veya onları yargılanmaları için mağdur hükümete iade etmelidir.” diye yazdı.

Bu twitt’in devamında Kedhudayi şu yazıyı paylaştı:” Amerikan rejimi konvansiyonun bir üyesi olarak İran’a karşı bu yükümlülüklerden hangilerini yerine getirdiğini düşünüyorsunuz?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.