İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, halkın seçimlere katılımının İran’ın mehabet, iktidar ve dokunulmazlığının korunması anlamına geldiğini belirterek, “kime oy verelim önemli değil, önemli olan şey herkesin gelip, İslam ve İslam Cumhuriyeti’ni savunduklarını göstermeleridir”beyanatında bulundu.
İmam Hamanei bugün Öğretmenler Haftası dolaysıyla binlerce öğretmen, öğrenci ve Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda görevli yetkililer ve kültürel şahsiyetleri kabul ettiği görüşmede yaptığı konuşmada, “Düşmanlığı engelleyen şey, 80 milyonluk bir ülkeden duyulan korkudur” ifadesini kullandı.
İslam İnkılabı Rehberi, öğretmenlere seslenerek, “İran’ın haşameti, onur ve dokunulmazlığını ve İslam Cumhuriyeti nizamının dost ve düşman olmak üzere dünyanın gözündeki kendi kudretini korumasını eğer istiyorsanız, seçimlere katılmalısınız” diye konuştu.
İmam Hamanei, halkın çıkarlarının yönetilmesi ve korunması için aciliyet arz eden şeyin, halkın varlığı ve katılımı olduğunu, bu varlığın düğüm çözücü olduğunu ve düşmanların İslam Cumhuriyeti’nin mehabetinden korktuğunu vurguladı.
İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, “Düşman, düşmandır, yapabilirse zehrini dökebilir, açıklamalar, lafazanlıklar ve siyasi tutumlara da bakmaz, düşmanlığı engelleyen şey, halkın varlığından duyulan korkudur, çünkü 80 milyonluk bir ülkeyi karşılarına almaktan korkuyorlar.” ifadesini kullandı.
