İran’ın Pakistan sınırında silahlı eşkiya çeteleri ile sınır muhafaza birliği askerleri arasında çıkan çatışmada 9 askerin şehit düşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı Pakistan Büyükelçisini çağırdı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Büyükelçiye İran’ın itirazı bildirildiğini kaydetti.
Kasımi, İran Pakistan’dan sınırlarında güvenliği sağlamak ve teröristleri yakalayarak cezalandırılmalarını beklediğini ve bu beklenti Büyükelçiye iletildiğini kaydetti.
Kasımi, maalesef Pakistan sınırı en güvensiz sınırlardan biri olduğunu, İran Pakistan yönetiminden daha önce verdiği sözü tutarak sınırlarında bu tür olayların tekrarlanmasını önlemesini beklediğini vurguladı.
