Ruhani: IŞİD İslam imajına yönelik en büyük tehdittir

Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün tekfirci IŞİD terör örgütü İslam’ın Rahmanî imajına yönelik en büyük tehlike olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün tekfirci IŞİD terör örgütü İslam’ın Rahmanî imajına yönelik en büyük tehlike olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani gittiği New York’ta Salı günü Amerikalı Müslüman topluluğun liderleri ile görüştü.

Görüşmede Ruhani, dini liderlerin günümüz dünyasında İslam’ın hakiki kültürünü beyan etmeleri gerektiğini, Müslümanlar dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın ahlakı, dürüstlüğü, sadakat ve ahde vefası ile İslam’ın pratikte propagandasını yapmaları gerektiğini belirtti.

Bölgede IŞİD ve El Nusra Cephesi gibi tekfirci terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin getirilerine temas eden Cumhurbaşkanı Ruhani, IŞİD teröristleri işledikleri cinayetlerle bölge halkına zulmetmekten başka, milletlerin İslam dinine yönelik inancını da sarstıklarını vurguladı.

Ruhani ayrıca Suriye’nin geleceği Suriye milleti tarafından belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.