Rusya, Azerbaycan ve İran Dışişleri bakanları Bakü’de bir araya gelecek

Rusya, Azerbaycan ve İran Dışişleri bakanları Bakü’de bir araya gelecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 7 Nisan’da Bakü’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

RIA Novosti ajansına açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Rus bakan daha önce planlandığı gibi Azerbaycanlı meslektaşı Elmar Memmedyarov ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanları ile üçlü toplantıya katılacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisine göre, Bakü’deki toplantıda tarafların Dağlık Karabağ’daki son durumu ve bölgede “çözüm yollarını” tartışacak. Maria Zakharova yaptığı açıklamada bugünkü şartlarda Rusya Dışişleri bakanının Azeri meslektaşı ile buluşmasının daha fazla önem kazandığını da belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.