Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD’nin IŞİD’e yönelik hava saldırılarının yetersiz olduğunu söylerken, Şam’ın IŞİD’le savaş davasına gerçekten bağlı bir koalisyonu destekleyeceğini vurguladı.
Russia Today’e konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Washington’un sahada terörle mücadele eden güçlerle koordine olmadığı sürece hava saldırılarının etkisiz kalacağını belirtti.
Şam yönetiminin gerçekten “terörle mücadele” etmeye hazır bir uluslararası koalisyona bağlı olacağını belirten Muallim, uluslararası toplumu da “boş deklarasyonları” bırakıp terörle mücadele konusunda gerekeni yapmaya çağırdı.
Muallim, “pratikte içtenlikle terörle mücadele etmeye niyetli” her ülkeyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını da kaydetti.
Muallim, ABD’nin hava saldırılarının başarılı olması için, sahada IŞİD ve Nusra Cephesi’ne karşı savaşan tek güç olarak nitelendirdiği Suriye ordusu ile koordineli çalışması gerektiğini belirtti.
