Suriye Ordusu Tekfircilerin Mellah Çiftliklerine Yönelik Başlattığı Saldırıyı Geri Püskürttü

Geçtiğimiz günlerde Suriye Ordusu Mellah çiftliklerini kontrol altına alarak teröristlerin Halep merkezine son ikmal hattı olan Kastello yolunu kesmişti. Kastello yolunun kesilmesiyle Suriye Ordusu Halep merkezindeki binlerce teröristi de kuşatmış oldu.

Bu kısmi kuşatmayı kırmak için günlerdir bölgeye binlerce terörist sevk edildi ve dün Nusra cephesi öncülüğünde Mellah çiftliklerine büyük bir saldırı başlatıldı.

Saldırının başında bomba yüklü 2 araç ordu mevziilerine ulaşamadan güdümlü füzelerle vuruldu. Ardından başlayan sert çatışmalar gece saatlerine kadar sürdü.Suriye Ordusu’nun savunmasını geçemeyen ÖSO uzantılı gruplar gece savaştan çekildiğini açıkladı.

ÖSO bağlantılı grupların çekilmesiyle geri hatları korunmasız hale gelen ve saldırıda ilerleme kaydedemeyen Nusra cephesi, Nureddin Zengi grubu ve Feylak Şam örgütü de sabaha doğru bölgeden çekildi.

Dün gece yaşanan çatışmalarda 100’ün üzerinde terörist ve çok sayıda komutan öldürüldüğü bildirildi. En ağır kaybı veren gruplardan olan Feylak Şam’ın saldırı sırasında 20’nin üzerinde militan ve en az 3 komutanın öldürüldüğü doğrulandı.

Bunlardan 17’sinin ismi yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.