Suudi rejiminden Avamiye halkına saldırı

Suudi Arabistan rejiminin ülkenin doğusundaki vatandaşlarına yönelik işlediği cinayetlerin devamında, en az 30 sivil yaralandı.

“El Enba” sitesinde yer alan habere göre, Al Suud rejiminin Suudi Arabistan’da El Katif kentinin El Avamiye bölgesine yönelik gerçekleştirdiği baskı ve saldırı yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bir Suudi güvenlik görevlisinin öldürülmesi gerekçesiyle bu ülkenin İçişleri Bakanlığı’nın sıkı yönetim talimatıyla bölgede güvenlik tedbirleri arttırıldı. Bunlara ilave olarak, bölgeye sevkedilen keskin nişancıların mahallede rastgele ateş açıtığı beliritildi.

Bu habere göre, Suudi askeri güçleri dün Salı günü mahalle temizliği için sokağa çıkan vatandaşlardan oluşan bir gruba ateş açtı. Açılan ateş sonucu “Ahmet Henidi” isimli bir kişi yaralandı.

Son iki gün içerisinde Suudi askeri güçlerinin yaptığı cinayetler sonucu aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu toplam 30 sivilin yaralandığı kaydedildi. Bir kişinin durumunun da ağır olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.