Suudi Krallık rejiminin Veliahdı Muhammed Ben Naif Suudi kralının Yemen halkına karşı başlattığı Kararlılık fırtınasının yenilgiye uğratıldığını gibi, bölgesel politikalarının da çöktüğünü itiraf etti.
Fars Körfezi işbirliği konseyinin Cidde’deki istişare zirve toplantısının kulislerinde açıklama yapan Suudi kralının Veliahdı Muhammed Ben Naif, Suudi krallık rejiminin müttefiki Arap ülkelerinin Riyad’ı pratikte doğru bir şekilde desteklemedikleri için Yemen’e karşı başlatılan Kararlılık fırtınasının istenilen sonuça ulaşamadığını söyledi. Dikta Suudi krallık rejiminin veliahdı Suriye krizi hakkında da yaptığı konuşmada, Riyad’ın Türkiye ve Amerika’nın desteğinde Beşar Esad Hükümetinin devrilmesine çalıştığını, fakat bu hedefini de gerçekleştiremediğini söyledi. Muhammed Bin Naif, son iki yılda Arap dünyasının kriz ve çatışmalara boğulduğunu, bütün bu gelişmelerden dolayı Suudi Arabistan ile diğer Arap ülkelerinin kendi siyasetleriyle hesaplarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti. Gerici Vahhabi Suudi krallık rejiminin Veliahdı’nın belirttiği gibi bir yılı aşkın Yemen Halkına karşı sürdürülen savaş’ın yenilgiye uğratılmasıyla birlikte Suudi hanedan rejimi iç çekişmeye tanık olmaktadır. Muhammed Ben Naif’in bu sözleri Suudi krallık rejiminin Yemen halkına karşı dayattığı Kararlılık fırtınası adlı kanlı ve yıkıcı savaşının yenilgiye uğratıldığını gözler önüne seriyor.
Suudi hanedan rejimi, sözde Hademül Haremeyen lakabıyla İslam ve Arap dünyasında kendi Sapık Vahhabi söylemini yaymak ve güç kazanmak amacıyla milyarlarca dolar harcamaktadır. Fakat bu sapık düşünceyi yayma ve söylem yaratma gücünden yoksun olmanın sıkıntısını çekmekte, İslam dünyasının alimleri Vahhabi–tekfirci ideolojisini reddetmektedirler. Suudi krallık rejimi Arap rejimlerine rüşvet vermek ve satın almak girişimleri de Halk kitlelerinin tepkisi sonucu akim kalmaktadır. Bu nedenle intikam duygusuyla hareket edip, İslam ve Arap ülkelerinde terör örgütlerini kurdurup , bu ülkeleri kan gölüne çevirmekte ve yıkıma uğratmaktadır.
Selman’ın kral olarak atanmasından sonra Oğlu Muhammed Bin salman alzheimer hastası babasının hastalığını kullanarak savunma bakanı olarak görev aldı. Fakat Muhammed Ben Naif’in muhalefetine uğradı. Bu nedenle Muhammed Bin Selman tarafından etkisiz hale getirilmesi komploları söz konusudur.
Yemen’in atanmış Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin 2015 yılının ocak ayında istifa etmesinden sonra hükümetsiz kalan Yemen’de Ensarullah Hareketi ve Husi Aşiretleri öncülüğünde Yemenli müttefikleri ülkedeki otorite boşluğuna son verilmesi için cumhurbaşkanlığı kurulu oluşturulmasını istemişti.
Ensarullah Hareketi ve diğer siyasi grupların cumhurbaşkanlığı kurulu oluşturulması için görüşmeleri sürerken, istifa eden Mansur Hadi, Sana’dan Aden’e giderek istifasını geri aldığını açıklamış, ardından da Suudi krallık rejimine sığınmıştı.
Suudi krallık rejimiyle fars Körfezi işbirliği konseyi Arap emirlikleri, Amerika ile İngiltere kaçak Mansur Hadi hükümetini Yemen’in meşru hükümeti olarak kabul ederken, Yemen ordusu ve Halk Komiteleri’nin kontrolü altında bulunan iller ve başkent Sana’daki Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi tarafından yönetiliyor.
Suudi krallık rejimi 2015 Martında Mansur Hadi’yi cumhurbaşkanı olarak Yemen Halkına dayatmak için kanlı ve yıkıcı bir savaş başlattı. Hadi ile Suudi Krallık rejimi Yemen’in parçalanması planını gerçekleştirmeye çalışırken, Husiler ve Ensarullah hareketi Yemen toprak parçası ve milli birliğinin sağlanmasını, ülkede demokratik ve halkçı bir devlet düzeninin kurulmasını istiyor. Amerika ve İngiltere’nin gelişmiş silahlarıyla donatılan Suudi krallık rejiminin saldırıları katliamdan ve yıkımdan başka bir sonuç doğurmamıştır. Riyad rejiminin BM gözetiminde Yemen Barış görüşmeleri masasına oturma zorunda kalması da Muhammed Bin Selman’ın Yemen’i işgal etme ve bu İslam ve Arap ülkesini parçalama, bağımlı dikta bir rejimi Yemen halkına dayatma politikasının da seraba dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Siyonist rejimle ittifak halinde Suriye’deki Tekfirci teröristleri destekleyen Suudi krallık rejiminin harcadığı milyarlarca dolar askeri harcamalar ve satın aldığı sözde siyasi muhalefet guruplarına yaptığı ödeneklerde heba oldu. Çünkü bu siyasi, diplomatik, askeri ve istihbarat faaliyetleri de Halk direniş güçleriyle Suriye ordusunun desteğine sahip Beşar Esad hükümetini deviremedi. Bu yenilgiler Suudi hanedan içi iktidar savaşını da körüklemektedir.
