Tahtı Revançi: Amerika’nın Maksimum Baskısı Devlet Terörizminin Tam Örneğidir”

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM temsilcisi Amerika’nın maksimum baskı siyasetinin devlet terörizminin tam örneği olduğuna işaretle, ” Bu siyaset, halk arasında acı ve zorluğa yol açmak ve de yanlış bir siyaset çerçevesinde nizamı değiştirmek üzere toplumsal güvensizliklerin oluşturulması doğrultusundadır.” dedi.

İRNA’nın verdiği habere göre Mecid Tahtı Revançi dün (Perşembe) akşam BM Genel Kurulu 6’ıncı komitesinin oturumunda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti’nin ister devlet, ister ekonomik veya tıbbi terörizmi olsun her türlü terörizmi ciddi şekilde kınadığını belirterek, ” Bir kere ve son kez terörizmin köklerini kazımak için, güçten yararlanma, çok taraflı yaklaşım ve milli, bölgesel ve küresel düzeylerde çıkar sahibi olanlar arasında koordinasyon ve işbirliği yapmaktan başka bir çare yoktur. ” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM’deki temsilcisi ayrıca “terörizm ile mücadelenin BM anlaşmasına uygun, uluslararası kurallar ve insani ilkelere saygı duyularak yürütülmesi gerektiğini” ifade etti.

Tahtı Revançi sözlerine açıklık getirerek, ” Milletlerin teröre hedef olması uluslararası camia için büyük küresel bir sorun olmuş ve olmaya da devam ediyor. Çünkü birçok suçsuz insanın hayatına mal oluyor ve aynı zamanda ülkelerin güvenliği ve istikrarına yıkıcı etkiler yapıyor. ” dedi.

Tahtı Revançi Kovid 19 pandemisinin birçok toplumun sağlık durumunu etkilediğine değinerek , “Amerika’nın benim ülkem veya diğer ülkeleri de etkilediği kurallarını ve ilkelerini dayatması, tam da yapılan tanıma göre terörizm anlamına gelir. Bu dayatma pandemi sırasında sağlığın genel koşullarını da iyice kötü etkileştirmiştir. ” dedi.

Tahtı Revançi sözlerine şunları da ekledi: ” Amerika’nın sadece bölgede değil neredeyse dünyanın her noktasında terörizmi arttırdığı kanıtlanmış bir gerçektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.