Tümgeneral Caferi: Haşdi Şabi’nin İranlı güçlere ihtiyacı yok

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak’taki direniş gücü Haşdi Şabi’nin Suriye’ye gönderilebileceğini ve İran’ın desteğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, başkent Tahran’da düzenlenen Malik Eşter Festivali sırasında gazetecilere konuşan Caferi, bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Caferi, Musul’un IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Irak’taki direniş gücü Haşdi Şabi’nin Suriye’ye gönderilebileceğini söyledi.

İranlı komutan, Haşdi Şabi direniş gücü için, “İslam dünyasının şu anda birbirinin yardım ve desteğine ihtiyacı var.

Haşdi Şabi güçleri de bu kapsamda Suriye’ye gönderilebilir” dedi. İran’ın Musul operasyonuna müdahil olduğuna yönelik iddiaları da yalanlayan Caferi, “Iraklı mücahitler ve Haşdi Şabi o kadar güçlü ki İranlı güçlere ihtiyaçları yok” ifadelerini kullandı. “Musul’da hiçbir şekilde askeri varlığımız bulunmuyor” diyen Caferi, buna rağmen sınırlı sayıda İranlı danışmanın da bölgede yer alabileceğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.