İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ”muassır dünyamızın en önemli sorunu olan Suriye buhranın çözümü doğrultusunda zayıf da olsa ümit ışığı görülüyor’ dedi.
İran dışişleri bakanı Zarif, Lübnan medyasından es’Sefir gazetesine verdiği demeçte, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye buhranının başından beri siyasetlerinin ilkeleri doğrultusunda Suriye milletinin iradesine saygı, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunması, meşru hükümete saygı gösterilmesi, dış müdahaleye son verilmesi yönünde olduğunu belirterek; terörün bazı devletlerin hedeflerinin gerçekleştirilmesi için bir araç olarak kullanılmasına ise her zaman olduğu gibi karşı olduklarını söyledi.
Suriye buhranının askeri çözümünün olmadığını ve ancak siyasi yolla, görüşmelerle çözülmesi gerektiğini her zaman vurguladıklarını belirten İran dışişleri bakanı, ”Suriye sorunu, Suriye yönetimi ile terörizm karşıtı muhalif Suriyeli gruplar arasında yapılacak görüşmelerle halledilmelidir’ dedi.
İran dışişleri bakanı, Suriye buhranının uzamasının bu ülkenin daha da vahim hal almasına neden olduğunu belirterek, bugün Suriye halkının içinde bulunduğu bu istenmeyen durumun temelinde, dış güçlerin hedeflerine varmak için terörü bir araç olarak kullanmaları, aşırıcılık ve şiddet yanlısı gruplara destek vermelerinin bulunduğunu söyledi.
